*** *** Водещите вечерни новини на 16 август ***   Британски самолет е

...
***
*** Водещите вечерни новини на 16 август ***
 
Британски самолет е
Коментари Харесай

Водещите новини! Напрежението НАТО—Русия се пренесе в небето над Колския полуостров. Нови взривове избухнаха в Крим


***

*** Водещите вечерни вести на 16 август ***

 

Британски аероплан е навлязъл в съветското въздушно пространство в региона на Колския полуостров, в най-северната част на Европейска Русия, оповестиха от министерството на защитата на Руската федерация.

„ Самолетът е нарушил държавната съветска граница в зоната на нос Святой, в Мурманска област “, допълниха от военното ведомство.

Във въздуха неотложно е бил вдигнат МиГ-31, който съпроводил разследващия аероплан RC-135 отвън териториалните граници на Русия.

***

Експлозии раздрусаха през днешния ден село Гвардейское, покрай военната база в врата Симферопол. Поставените от Москва управници на Крим стартираха следствие на случаите.

***

От Москва обявиха, че гърмежът е станал в резултат на измама.

На този стадий Киев не е декларирал неговите сили да са правили интервенции в Крим.

„ Украински бойци от поделение за особено предопределение стоят зад гърмежите от тази заран в село Азовское (на окупирания от Русия през 2014 година полуостров Крим) ", написа в. " Ню Йорк таймс ".

Изданието от Съединени американски щати се базира на почитан служител от Киев, поискал анонимност. " Атаките, осъществявани от началото на август, демонстрират, че въоръжените сили на Киев започнаха да подхващат дейни диверсионни дейности против бойците и офицерите под командването на Москва.

***

От 1 септември Финландия ще понижи броя на визите, издавани на руснаци, до 10 % от настоящия брой, съобщи във вторник външният министър Пекка Хаависто на фона на напора от съветски туристи, пътуващи за Европа, съобщи " Ройтерс ".

Хаависто съобщи, че решението е взето в миг, в който съветските туристи са почнали да употребяват Финландия и нейното летище Хелзинки-Вантаа като вход към европейските туристически дестинации, откакто преди месец Русия анулира граничните ограничавания, свързани с пандемията.

***

Според изследването от потреблението на нуклеарни оръжия атмосферата ще се замърси до степен, в която слънчевата светлина няма да може да прониква до почвата и насажденията. Това ще докара до сериозен апетит по целия свят.

***

Военни прокурори поемат следствието на убийството и самоубийството в Стара Загора.

Най-вероятната причина за случилото се е персонална драма.

***

Тежък случай на Автомагистрала „ Тракия “, има жертви, измежду които дете. Това написа във Фейсбука си Диана Русинова от Европейския център по пътни политики.

Инцидентът е станал при 264 км на Автомагистрала " Тракия " в посока Бургас.

***

По първични данни автомобилът е самокатастрофирал, лидерът е изгубил надзор, зародил е пожар. Пожарникарите са разкрили мъртвец на дете, няма данни за други потърпевши. Предстоят дейности по следствието. Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в предаването " Лице в лице " по bTV.

***

В тирада пред южнокорейския парламент в Сеул американският милиардер се разгласи за по-силно световно съдействие, в това число в региона на създаването на ваксини, които биха били ефикасни за по-широк набор от коронавируси, с цел да премине човечеството през този " спешен миг " в международното опазване на здравето.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР